Bila bercerita tentang nak mula berniaga, sudah pasti banyak yang bermain di fikiran kita. Perlukan modal, produk, tempat dan bermacam-macam lagi. Ditambah pula dengan keadaan sekarang yang semakin tak menentu, rasa takut gagal tu makin membuak-buak.

Suri rumah terutamanya, rasa bersalah menyelubungi diri bila melihat hanya suami yang keluar mencari rezeki. Apakan daya, keperluan dan kehendak anak-anak perlu juga dituruti, apatah lagi keinginan diri sendiri.

Perkongsian Puan Fatimah Zaharah ini wajar dijadikan inspirasi buat para suri rumah yang mungkin masih tercari-cari cara membantu si suami. Bagaimana hanya duduk di rumah tapi mampu menjana pendapatan jutaan ringgit? Ikuti kisahnya.

Saya dan suami mendirikan rumahtangga semasa tahun pertama semasa belajar. Semasa belajar, kami bersusah payah mencari duit poket untuk meneruskan pengajian. 

Selepas tamat belajar, saya dapat peluang bekerja sebagai guru di sebuah sekolah dan suami juga telah bekerja. Tetapi, status guru hanyalah kontrak dan lepas tamat kontrak, saya menjadi surirumah sepenuh masa.

Pernah jual bedak Arab tapi gagal

Sebelum saya join produk ini, saya pernah menjual bedak Arab tetapi tak bertahan lama apabila pasaran bedak Arab mula merosot akibat pengeluaran bedak Arab tiruan dari China.

Saya mula mencari perniagaan baru untuk membantu menambah pendapatan keluarga. Saya hanya mengharap duit dari gaji suami sahaja perlu bayar kereta, rumah, dan perbelanjaan harian. Kadang-kadang kami terpaksa catu duit perbelanjaan kerana nak tunggu akhir bulan dapat duit gaji suami. Lagi menyedihkan, kami terpaksa berhutang untuk survive di bandar kota raya Kuala Lumpur.

Dari dropship hingga capai RM4,000,000 dalam masa lima tahun

Alhamdulilah, saya ditemukan dengan Nurraysa pada tahun 2015 dan bermula sebagai Dropship tanpa modal. Kemudian saya upgrade kepada Ejen dan menjadi Stokis. Semasa saya jadi Stokis, banyak yang saya belajar dan mempersiapkan diri untuk upgrade ke Monster Stokis.  Alhamdulillah, kini saya telah mencapai jualan RM4juta pada tahun 2020!

Apa yang best sangat dalam Nurraysa yang mungkin tidak ada pada bisnes lain adalah kami sentiasa dibantu dengan ilmu bisnes secara online dan offline. Founder yang sentiasa upgrade ilmu yang terkini untuk bantu kami setiap masa.

Dari segi marketing pula HQ sangat membantu yang mana dah ramai orang kenal jenama Nurraysa membuatkan kami sebagai pengedar senang nak menjual. Saya bersyukur diberi peluang bersama Nurraysa.

Hasrat bantu suami tercapai dan kereta mewah percuma

Alhamdulilah, walaupun saya bermula dari Dropship tanpa modal, telah banyak impian saya tertunai setelah bersama Nurraysa. Antaranya saya dapat bantu suami dan tunaikan umrah bersama dia, dan juga dapat memiliki kereta Toyota Alphard 100% hasil duit dari bisnes Nurraysa.

Pada penghujung Disember lalu, saya telah menerima sebuah kereta Toyota Vellfire ZG yang bernilai RM330,000 secara PERCUMA dari HQ!

Terima kasih HQ dan Presiden & Founder Nurraysa iaitu, Puan Nur Aini Zolkepeli kerana memberi peluang kepada saya untuk bersama Nurraysa sehingga ke hari ini.

Perlu kuat, jangan putus asa

Pesanan saya untuk berjaya, kita perlu ada sebab yang kuat kenapa kita nak buat bisnes dan apa impian kita yang kita nak capai. Jangan pernah putus asa bila ada masalah dan cabaran yang datang. Anggap ia adalah satu proses untuk kita berjaya. Terus fokus dan konsisten buat sehingga dapat.

Untuk maklumat semua, Nurraysa baru-baru ini ada menyediakan platform bina perniagaan secara PERCUMA tanpa modal hanya dari rumah sahaja. Misi Nurraysa ingin membantu lebih ramai suri rumah untuk meningkatkan ekonomi diri & keluarga. Jana pendapatan untuk bantu keluarga dan keluar dari kesusahan.

Mereka menyeru para surirumah diluar sana yang terkesan dengan pandemik ini dengan menyertai ‘Jom Bina Perniagaan dari Rumah bersama Nurraysa’ SECARA PERCUMA!

Tak perlu modal, tak perlu simpan stok, HQ pos terus kepada pelanggan, tak perlu keluarkan modal, tak perlu ada kedai dan yang paling menarik, setiap awal bulan boleh dapat komisyen terus dari HQ.

Bukan itu sahaja, malahan HQ juga menyediakan latihan dan bimbingan secara PERCUMA, ilmu bagaimana nak jana pendapatan dengan mudah hanya dihujung jari. Ilmu tersebut anda dapat secara langsung dari Founder & Presiden Nurraysa, iaitu Puan Nur Aini Zolkepeli setiap hari.

Jom ubah kehidupan anda sekarang dengan bimbingan daripada Nurraysa. Jom daftar sekarang secara PERCUMA di: https://nurraysa.com/medanusahawan. Nurraysa akan bimbing dari ZERO TO HERO!

kredit : Puan Fatimah Zaharah, Nurraysa Business Associate, Terengganu

Dapatkan banyak lagi Ilmu / Tips Berniaga di FB
Join Personal Coaching Coach Muhadis

Jana Online Income RM60-RM110 per Sales
EJEN Dr Parro’s English – Aplikasi Pendidikan Kanak2

KELAS TELEGRAM
CARA BISNES DI FACEBOOK PERSONAL
Klik sini Join Kelas Online FIGHTERS